Проектът бе представен на начална  пресконференция, която се проведе чрез приложението Zoom

Проектните дейности са насочени към ученици, студенти, хора в активна възраст и към по-възрастни хора, които се нуждаят от информация на достъпен език за техните права и за гаранциите за тяхната защита.

Осем минутен репортаж за електронната платформа: www.moetopravo.bg бе излъчен по Радио Шумен.

Пред медии в Шумен бяха представени резултатите от проекта: „Електронна платформа за активен диалог, граждански мониторинг и обществена подкрепа на реформата в съдебната система“.

На 7 юли 2020 г. Фондация „Отворена врата“ – Перник проведе работна среща с магистрати в гр. Перник.

РАБОТНА СРЕЩА В ГР. ТРЪН

На 03.07.2020 г. фондация „Отворена врата“ проведе работна среща в Районен съд – гр. Трън с магистрати.

На 1 юли 2020 година в Районен съд – Перник се състоя церемония по встъпване в длъжност на съдии. 

НОВИ НАЗНАЧЕНИЯ В ОКРЪЖЕН СЪД - ПЕРНИК

На 1 юли 2020 година в Окръжен съд – Перник се състоя официална церемония по полагане на клетва и встъпване в длъжност на младши съдии. 

РАБОТНА СРЕЩА С МАГИСТРАТИ

На 23.06.2020 г. фондация „Отворена врата“ проведе работна среща с представители на Районен съд – гр. Брезник

РАБОТНА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЪЮЗА НА ИНВАЛИДИТЕ В БЪЛГАРИЯ - ГР. ПЕРНИК

На 22.06.2020 в гр. Перник фондация „Отворена врата“ проведе работна среща с представители на Съюза на инвалидите в България – гр. Перник

СЪДЕБЕН ЗАСЕДАТЕЛ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ ПО ИСКАНЕ НА ИТАЛИЯ

Издирваният с европейска заповед за арест съдебен заседател от Шумен вече е под домашен арест. Като съучастник е задържана под стража извършителка на кражби на чужди банкови карти и неправомерно теглене на пари.

ГЛОБА В ГЕРМАНИЯ СЕ ПРИЗНАВА ОТ БЪЛГАРСКИ СЪД

Шуменският окръжен съд призна и приведе в изпълнение, наложена от германските ветеринарни власти глоба за нелегален превоз на кучета. Двете малки четириноги били скрити в кутия между камиона и ремаркето. 

ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИЯ В ШУМЕНСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД

В зала №9 на Шуменския окържен съд бе монтирана и тествана система за видеоконференция. Системата е от камери с висока резолюция – три 55-инчови телевизора и пулт за управление.

УЕБИНАР ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ОЕП

Съдържанието и функционалностите на електронната правна платформа: moetopravo.bg бяха представени в онлайн среда сред представители на правозащитни организации, граждани и общественици и медии.

ОМБУДСМАНИ ОТ СТРАНАТА ПРОЯВИХА ИНТЕРЕС КЪМ ОЕП

Обществената електронна платформа: www.moetopravo.bg  бе представена на Национална среща на омбудсманите в Шумен. Обществените посредници коментираха ползата й за хората и най-вече за тези, които нямат необходимата правна подготовка.

ФИНАЛИЗИРАН Е ДОКЛАДА ОТ ГРАЖДАНСКОТО НАБЛЮДЕНИЕ НА СЪДА В ПЕРНИК

Експерти на Демократично Сдружение Искам да Знам прегледаха и приеха доклада от гражданското наблюдение на съда в Перник . В края на декември 2019г. той бе предаден и на председателя на Окръжния съд, Калин Баталски.

ПРИКЛЮЧИ ГРАЖДАНСКОТО НАБЛЮДЕНИЕ НА ОКРЪЖЕН СЪД - ПЕРНИК ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ

На 22.11.2019 г. успешно приключи Дейност 3 на гражданските наблюдатели по проект: „Електронна платформа за активен диалог, граждански мониторинг и обществена подкрепа на реформата в съдебната система“. Проектът се изпълнява от СНЦ „Демократично Сдружение Искам да Знам“ гр. Шумен, в качеството му на водеща организация и фондация „ Отворена врата“ гр. Перник – партньор по проекта.

Font Resize