ПРАВИЛА ЗА РАБОТА В КАТЕГОРИЯТА „ФОРУМ“

Ползване на Раздел Форум:

Всеки потребител, който публикува мнения във форума, се съгласява с Общите условия на ползване на Електронната платформа. Собственика на платформата не носи отговорност за достоверността, точността и полезността на потребителските мнения.

Публикуване и оценка на мнения:

За публикуване на мнения (коментари) във форума се изисква потребителят да направи регистрирация още при влизането в Общата електронна платформа. Регистрацията е безплатна. Потребителското име при регистрация в Електронната платформа се ползва и при влизане във форума.

Освен да публикува, всеки регистриран потребител има право и да коментира мненията на другите потребители.

1. Ограничения за съдържанието на личната информация на потребителите

В коментарите, името, аватара, подписа и всички елементи на публичните си профили в Общата електронна платформа и форума потребителите нямат право:

1.1. Да се представят за други участници във форума чрез копиране на името, аватара или подписа на вече съществуващ потребител;

1.2. Да се представят за конкретна публична личност чрез ползване на името или снимката й в профилите си;

1.3. Да използват нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, призиви към расова дискриминация, етническа или религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие, обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на представители на медиата, други потребители или на конкретни публични личности, спам, рекламно съдържание, порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права.

При нарушаване на горните условия, администраторът (модераторите) имат право да предупредят и в последствие деактивират профилите на нарушителите.

2. Потребителите на форума имат право:

2.1. Да създават теми, публикуват мнения по темите, материалите и въпросите в ОЕП;

2.2. Да отговарят на вече публикувани мнения по темата на дискусията;

2.3. Да добавят връзки към други сайтове, свързани с темата на дискусията;

2.4. Да коментират мненията на останалите участници в дискусиите.

2.5. Да докладват на администратора/модератор неуместни мнения и коментари.

2.6. Да възразят писмено през формата за докладване на проблем, ако сметнат, че коментарите им са модерирани неправомерно.

3. Администраторите/модераторите на форума имат право да скриват или изтриват мнения, когато те съдържат:

3.1. спам или непоискани търговски съобщения;

3.2. мнения, които не са по темата на дискусията, който коментират;

3.3. нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа;

3.4. призиви към расова дискриминация, етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие;

3.5. обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на конкретни личности, вкл. към други участници във форума;

3.6. порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права;

3.7. лични данни според Закона за защита на личните данни;

3.8. съдържание изцяло на чужд език.

3.9. информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции. Според чл. 152 от него за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея, глобата е от 2000 до 5000 лв. При повторно нарушение глобата е от 3000 до 10000 лв. Ако нарушението е извършено чрез средство за масово осведомяване, глобата е от 5000 до 10 000 лв. и при повторно нарушение – от 8000 до 20 000 лв.

Потребители, които системно публикуват някое от горните типове съдържание, могат да загубят временно или постоянно правото си за публикуване на мнения.

Администратора/модераторите си запазват правото да отстраняват вече съществуващи или новосъздадени потребителски профили, за които има съмнения че принадлежат на вече санкционирани потребители.

4. Автоматична забрана за участие в дискусиите:

Автоматичните наказания се налагат при следните условия:

– За 5 изтрити от администратора/модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 24 часа;

– За 10 изтрити от модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 3 дни;

– За 20 изтрити от модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 7 дни.

Модераторите запазват правото си да променят автоматично наложеното наказание на по-строго в зависимост от естеството на нарушаващите правилата коментари.

5. Модераторите нямат право:

5.1. Да променят текст в мненията;

5.2. Да скриват, затварят или изтриват теми, мнения или части от мнения, ако те не съдържат никое от изброените в т. 3 типове съдържание;

5.3. Да дават оценка, лично мнение или да изразяват пристрастие към даден потребител или дискутирана тема.

Ако потребител на сайта сметне, че модераторите нарушават негови права или горните правила, може да напише официално възражение.“

Font Resize