СЪДЕБЕН ЗАСЕДАТЕЛ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ ПО ИСКАНЕ НА ИТАЛИЯ

Издирваният с европейска заповед за арест от Италия  съдебен заседател от Шумен вече е под домашен арест. Като съучастник е задържана под стража извършителка на кражби на чужди банкови карти и неправомерно теглене на пари.

23-годишният Симеон П. е издирван от съда в италианския град Лоди за съучастие в  престъпления, които извършил заедно с други двама.

Извършителката на престъпленията,  40-годишната Атанаска В., също е издирвана с европейска заповед за арест. Третият съучастник на Атанаска и Симеон се издирва.

Престъпленията им представляват утежнена кражба в съучастие и незаконно използване на кредитни и разплащателни карти, пише в ЕЗА на италианския съд, като деянията им са извършени през ноември миналата година.

Симеон и Атанаска са участвали в кражбата на портфейл на италиански гражданин, съдържащ лична и фирмена банкова карта. От банкомат те  изтеглили 3400 евро. Другото престъпление, за което са издирвани от съдебните власти в Италия,  е кражба на портфейл на италианка със сумата от 170 евро и лични документи.

Симеон е задържан на 2 юни тази година от полицейски служители в дома му в Шумен.  Делото в Италия е насрочено за 9 юни. Заради предишните си осъждания 40-годишната  Атанаска В. ще дочака процеса по екстрадицията си в Италия в ареста. Тя е осъждана три пъти в България за същите престъпления, за които я издирват с ЕЗА в Италия – кражба на банкова карта, теглене на пари от нея без съгласието на титуляра и за джебчийска кражба.

Font Resize