НАЛОЖЕНА В ГЕРМАНИЯ АДМИНИСТРАТИВНА ГЛОБА СЕ ПРИЗНАВА ОТ БЪЛГАРСКИ СЪД

Шуменският окръжен съд призна и приведе в изпълнение, наложена от германските ветеринарни власти глоба за нелегален превоз на кучета. Двете малки четириноги били скрити в кутия между камиона и ремаркето, но били открити на гранично-пропусквателния пункт на федерална автомагистрала А3 в посока гр. Франкфурт. Собственикът не показал документи за имунизация. Наложена му е глоба от 300 евро и разноски по административното производство в размер на 681,56 евро или общо 981,56 евро, равностойни на 1919,76 български лева.

ШОС признава деянието, защото то е извършено в държава членка на ЕС.   Позовава се на член 4 от Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета относно прилагането на принципа за взаимно признаване на финансови санкции.

В съдебното решение е посочено, че има частично плащане на глобата. Останалата част от задължението в размер на 781,56 евро ще бъде събрана чрез Националната агенция по приходите, офис Шумен.        

Съдът ще уведоми  за решението и изпълнението  Ветеринарна служба – администрацията на провинциален съвет Пасау, Германия, както и Министерството на провосъдието.

Font Resize